I går var jag på information ordnad av Slow Food, Stockholm Haga. Förutom god morotssoppa bjöds på fantastiska ostar från Bjurrs (på pastöriserad mjölk) och Upplandskubb (rena nostalgitrippen). Gott, Rent, Rättvist, GMO-fritt och kontakter mellan konsument och producent – tala om att Slow Food ligger i tiden Det enda jag och en annan gäst reagerade på, är att man helst vill ha opastöriserad ost.
När jag för några år sedan fick information om Slow Food rapporterades att man att rörelsen har 80 000 medlemmar i världen. Inte särskilt imponerande tyckte jag (Djurskyddet i Danmark har lika många medlemmar) och igår rapporterades samma siffra. Det borde kunna vara fler, men avgiften är ganska hög, 500 kr. Lite mycket för många som jag, som är med i ett antal ideella föreningar. Nära, lokalt och GMO-fritt – kanske detta skulle vara något där Svenskt Sigill skulle kunna hitta en koppling. Själv tilltalas jag av konceptet när jag läser om respekt för djurens hälsa och att bonden ska få rimligt betalt för det han eller hon gör. Jag önskar Slow Foood lycka till med att finna fler sympatisörer.
En kommentar
Har väldig respekt för dem som kan mycket om mat och kan förmedla kunskapen vidare! För egen del tillhör jag tyvärr inte denna grupp. Men jag söker gärna ta till mig andras kloka synpunkter.
Sven-Erik Alhem
http://www.svenerikalhem.se