KRAV, Svenskt Sigill och LRF ordande i går ett viktigt och mycket välbesökt seminarium: ”Klart för klimatcertifierad mat”. En miljöminister, två generaldirektörer, en mängd professionella experter och debattörer gav hög tryck i en viktig fråga. Hur kan vi hjälpa alla de konsumenter som genom sina val av livsmedel aktivt vill påverka klimatarbetet. Hur kan vi ge stöd åt livsmedelsproducerande företag, som vill gå före och vidta åtgärder som minskar utsläppet av växthusgaser. Projektet har haft ett stort värde som kunskapshöjare och som samverkansprojekt mellan flera olika aktörer. Klimatmärkning blev klimatcertifiering. Certifieringen bygger på kriterier d v s åtgärder för att minska klimatpåverkan. En eloge till KRAV och Svenskt Sigill som sedan 2007 kämpat på, trots motgångar. Konsumenterna vill kunna hjälpa till i klimatarbetet. Låt inte snacket om märkesdjungel motverka detta. Jag säger som Johan Cejie, KRAV – kan vi skilja på alla jeansmärken, kan vi som konsumenter nog klara en klimatcertfiering som tilläggsinformation.
En kommentar
Påverka klimatet genom att sluta äta kött!
Jag skulle aldrig äta kött idag när jag vet hur djur plågas i dessa djurfabriker som borde förbjudas omgående.
Det är en gåta hur man kan gynna denna vanvård av djur genom att äta kött?