Korvakademin måste vara nöjd med första dagens Korvfestival på Nordiska muséet. Kön ringlade sig uppför trappan och fullt med folk minglade och provsmakade vilt av utbudet av korvar av alla de slag. Jag tänkte på tidningen Jordbruksaktuellts Nr 1:s första sida ”Det finns ingen svensk korv” uttalat av Ralf Tebaay, som driver Gudmundsgården utanför Falkenberg och som hävdar att mathantverket har blivit utrotat. Men på festivalen var det mycket lokalproducerat och mycket svenskmärkt. Här var det verkligen fullt med mathantverk, men också mer storskaligt från traditionella företag som Gudruns, Lindvalls och Nordchark. Jag kom hem med full kasse med bla vildsvinskorv, 4 sorter och senap från Småland och prinskorv från Roslagskött. Jag passade på att köpa Sigillmärkta klimatcertfierade örtkryddor från Orto Novo. Lite unikt var Bengt Frithiofssons korv från Taylors & Jones med svenskt fläskkött (det heter griskött), ramslök från Gotland och citron. Till råga på allt fick jag korvpaketet signerat av skaparen. För den som ägnar sig åt att minska köttkonsumtionen i föreningen Vi Konsumenter, kan en korvfestival kännas lite syndigt. Men vår slogan är ju ”Mindre, men bättre” och god korv kan man väl få njuta av någon gång. Charkuterier är ju ett sätt att ta vara på hela slaktkroppen. Tack preses Christina Möller för en kul och smakfull upplevelse i Korvakademins regi.