”Ont krut förgås inte så lätt”

”Gunnela går aldrig i pension” sa Lars-Göran Petterson, förre ordföranden i LRF, när vi möttes i somras på ett Centermöte inför valet. Och så är det nog! Men när Linda Cederlund meddelade att hon skulle avgå som VD för Sigill Kvalitetssystem, insåg jag att det var dags att skaffa sig en mer fristående roll som bloggare och debattör. Jag har ändå fått sex extra år som expert och omvärldsanalytiker för det LRF-ägda dotterbolaget. Det innebär att jag slutar min anställning till 1 januari 2015. Ordförandeskapet för Vi Konsumenter har jag kvar åtminstone ett år till (hoppas jag). Efter vårt jubileumsår 2014, känns det som om Vi Konsumenter verkligen har vind i seglen. Gå gärna in på hemsidan www.vikonsumenter.org och läs vad vi lyckats med under året. Dessutom är vi drivande i flera intressanta nätverk som driver våra viktiga frågor som minskad köttkonsumtion och minskad risk för ökad antibiotikaresistens. Nätverket kring landsbygdsutveckling har kommit av sig, som en effekt av utfallet av riksdagsvalet. Som alltid handlar det om människor, som är kompetenta och vill driva viktiga frågor.

Blir det nu en avkopplande helg? Nja, det ska skrivas ett remissyttrande om handlingsplanen mot antibiotikaresistens. Och så är det dags att formulera verksamhetsplanen för Vi Konsumenter för 2015. Sedan ska jag plöja SLU:s Framtidens lantbruks inspel kring en svensk livsmedelsstrategi. Vad som händer i konkurrenskraftutredningen är viktigt. Med tanke på vad LRF spelat in, finns skäl att söka få respons för vad konsumenterna vill ha (och betalar för). Jag har ju skrivit om detta tidigare. Och så har jag utmanat ett antal aktörer att skapa ett konstruktivt forum för ett hållbart lantbruk. Och så kanske jag ska ta mig tid att måla lite grann!

Tack alla läsare och vänner! En God jul och ett riktigt spännande och Gott Nytt År! Min nya e-postadress är gunnela.stahle@gunnela.nu eller gunnela.stahle@vikonsumenter.org. Välkomna med era synpunkter och input!

Kommentera artikeln

Din e-post kommer aldrig publiceras eller ges vidare.